Review: Wat jij niet ziet, Sarah Pinborough

review wat jij niet ziet Sarah Pinborough

'Wat jij niet ziet' leest zo vlot als een chicklit met de juiste dosis spanning en een einde waarvan je denkt What the f*k?! Ik ben niet zo voor trio's, maar deze thriller sleepte mij helemaal mee in een bizarre driehoeksverhouding. Ik ben fan!


Verhaal in 't kort

Louise is een alleenstaande moeder. Tijdens een zeldzaam avondje uit op café ontmoet ze een man en valt als een blok voor hem. Ze is behoorlijk onder de indruk van David en gaat verliefd naar huis. 

De maandag erop ontmoet ze haar nieuwe baas. Dat blijkt de man-van-het-café te zijn die ook nog eens getrouwd is! 

Dan ontmoet Louise Adele, de vrouw van David. De twee raken bevriend en Louise leert een heel andere kant van David kennen. Er lijkt iets goed mis in hun huwelijk. Louise wil weten wat...

'Stel dat twee mensen precies hetzelfde meemaken. Op het moment dat je ze vraagt het na te vertellen zullen hun versies hier en daar misschien wel overeenkomen, maar zeker ook van elkaar verschillen. De waarheid is namelijk altijd subjectief.'
- Adele


Dit vond ik ervan

★★★★☆

Het verhaal leest erg vlot. Ik bleef maar verder lezen omdat ik wilde weten wat nou eigenlijk de waarheid is. Wie kan ik geloven: de mooie, fragiele Adele of de knappe psychiater David? 

Het is moeilijk om het hoofdpersonage Louise niet leuk te vinden. Ze bevindt zich op een bijzonder dieptepunt in haar leven. Wanneer ze te horen krijgt dat haar ex-man een baby krijgt, verschijnen Adele en David in haar leven. Zij geven haar precies de afleiding en genegenheid waar ze naar hunkert. Ze houdt van zowel Adele als David en merkt dat ze niet in staat is om beide relaties te stoppen, hoe schuldig ze zich ook voelt. Ze heeft ze nodig, en zij lijken haar ook nodig te hebben, elk op hun eigen manier. 

Doordat het verhaal wordt verteld vanuit de perspectieven van Louise en Adele krijg je inzicht in de gedachten en motieven van beide vrouwen, hoe zij elkaar zien en wat zij van David vinden. Daarnaast wisselt de tijd tussen 'toen', 'nu' en 'later' waardoor je als lezer steeds beter begrijpt wat er zich afspeelt, althans dat dacht ik. 

Toen ik het boek helemaal uitgelezen had, begreep ik de gruwelijke betekenis van onderstaand citaat dat op de eerste pagina staat.


'Drie mensen kunnen een geheim bewaren,
wanneer twee van hen dood zijn.'
- Benjamin Franklin

Zelf lezen?

‘Wat jij niet ziet', Sarah Pinborough, 395 pagina's, 2017.
Je kan het boek o.a. kopen bij BookspotBol.com, Amazon of breng een bezoekje aan de bibliotheek in jouw buurt.

Ben je niet zo'n lezer? Je kan de verfilming bekijken in de miniserie Behind her eyes op Netflix. 

Reacties

  1. Dit boek heb ik ook gelezen, en de serie gekeken op Netflix. Ik meen me te herinneren dat ik in het boek vooral geschokt was over de afloop.

    (Dankjewel voor je meelevende reactie op mijn blog)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt om een reactie achter te laten.
Thanks for your reply.

Populaire posts van deze blog