Waarom ik begin met bloggen

De blogwereld is de afgelopen jaren ontzettend veranderd met de komst van sociale media. Bloggen is niet louter een hobby. Je kan er tegenwoordig een extra centje mee verdienen door met bedrijven samen te werken of er zelfs jouw enige inkomstenbron van maken. Maar wat maakt bloggen zo populair?

Ik schrijf dus ik ben

Een blogbericht schrijven vergt tijd. Je ordent jouw gedachten, zoekt informatie op en denkt na over hoe je jouw ‘boodschap’ zo helder mogelijk kan overbrengen. Ik herschrijf en lees een bericht meermaals na voordat ik het de wijde wereld instuur (lees: perfectionist :D). Mij verdiepen in een onderwerp en het puzzelen met woorden en zinnen vind ik juist zo leuk.

Bloggen helpt mij nadenken over mezelf en over hoe ik mijn leven wil leiden. Door vaker te schrijven, leer ik beter schrijven én weet ik steeds meer over de onderwerpen waarover ik blog. Op Vier Vandaag schrijf ik over mijn zoektocht naar een simpel, creatief leven. Ik deel persoonlijke verhalen, leestips en makkelijke zelfmakers waarbij ik anderen wil inspireren.

'If you want to be a writer, you must do two things above all others: read a lot and write a lot.'
Stephen King

Sharing is caring

Een blog is persoonlijk, en dat spreekt mij aan. Je vertelt vanuit jouw ervaring en deelt jouw kijk over onderwerpen die jou interesseren. Dat maakt iedere blog uniek. Voor mij is het een creatieve uitlaatklep. Een plek waar ik helemaal mijn eigen ding kan doen.

Ik ben een nieuwsgierig persoontje. Daarom lees ik graag boeken en houd ik ervan om te luisteren naar andermans (levens)verhalen. Via een blog kan ik mijn persoonlijke ervaringen, kennis & creativiteit delen en anderen inspireren.

Nadat je jouw blogbericht hebt gepubliceerd, kunnen anderen erop reageren. Die connectie met de lezer vind ik fijn. Door reacties leer je andere mensen kennen die dezelfde passie, interesse of mening met jou delen. Je leert van elkaar.Geld verdienen met je blog

Via affiliate marketing en gesponsorde blogberichten kan je geld verdienen door met bedrijven samen te werken. Bloggers vertellen niet enkel hun eigen verhaal, maar zijn ook een manier om een doelgroep te bereiken. Dat is niet wat ik beoog. Voor mij is Vier Vandaag een middel om mezelf in vraag te blijven stellen en anderen te inspireren.

Bloggen draagt bij tot mijn zelfontwikkeling. Ik denk na over waar ik voor wil staan en vanuit deze focus schrijf ik. Dat wil niet zeggen dat je geen geld mag verdienen met je blog. Je doet wat voor jou goed aanvoelt. Soms verwijs ik naar een boek of product met een affiliate link. Wanneer je op zo'n link klikt en iets koopt, ontvang ik een klein percentage van jouw aankoopbedrag. Voor jou verandert dit niets aan de prijs en voor mij is het een kleine tegemoetkoming voor de tijd die ik steek in mijn blog. 


Waarom blog jij? Vind jij dat je geld mag verdienen met je blog?

Reacties

 1. Van mijn mag je geld verdienen met je blog. Dat is toch leuk? Ik blog al jaren en ik begon in een moeilijk periode (toen één van de kinderen opgenomen moest worden). Die blog, daar blog ik nog steeds. Hij had heel veel views. ik denk door het onderwerp kwetsbaarheid, dat steeds terug kwam. Ik ben er mee gestopt (tijdelijk). Maar nu blog ik ook daar weer. Ik ben gelovig en wil laten zien hoe een gelovige leeft. Dat ik een gewoon mens ben met dezelfde gevoelens als een niet gelovige.

  Maar ik blog ook om mijn schrijfspieren te trainen. Hoe kan ik minder woorden gebruiken en toch hetzelfde zeggen. Of hoe maak ik mijn eerste zin directer.

  deze blog post vind ik echt heel leuk, Miryam en ik kom graag nog een keertje buurten als het mag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De blogs met eerlijke verhalen, waarin ook de minder leuke aspecten van 't leven aan bod komen, lees ik het liefst.
   Uiteraard mag je nog een keertje komen buurten, ik zorg voor de (digitale) koffie. ;-)

   Verwijderen
 2. Leuk , een nieuw blog tegenkomen. Ik ga je volgen.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt om een reactie achter te laten.
Thanks for your reply.

Populaire posts van deze blog

Dit was ... februari