Snel en makkelijk boodschappen doen met een weekmenu

snel en makkelijk boodschappen doen met een weekmenu

De wekelijkse boodschappen doe ik liefst zo snel mogelijk. Op een zaterdag zul je mij niet snel in de supermarkt aantreffen. Dan is ‘t veel te druk voor mij. Ik ben de klant die je ziet rondkarren in de winkel met een boodschappenlijstje in haar hand. Steevast loop ik de rekken met producten die ik niet nodig heb voorbij op weg naar de kassa terwijl ik nog net de pas van een andere klant afsnijd.


Boodschappen doen is niet mijn favoriete activiteit. Daarom doe ik dit zo snel en makkelijk mogelijk. Wat mij daarbij helpt, is een weekmenu opstellen.

Op vrijdagnamiddag na het werk doe ik mijn wekelijkse boodschappen. De avond ervoor stel ik mijn weekmenu op. Voor inspiratie van de maaltijden check ik donderdagavond welke producten in de aanbieding zijn. Verder kijk ik in mijn keukenkasten, frigo en diepvries wat ik in huis heb, doorblader ik m’n kookboeken op zoek naar ideeën of vraag ik aan vriendlief wat hij graag nog eens wilt eten.

Zodra ik weet welke maaltijden er op m’n weekmenu staan, noteer ik alle ingrediënten die ik niet in huis heb op een notitieblaadje. Dit doe ik zelfs per winkel. Als ik naar zowel de supermarkt als de groenteboer ga, heb ik voor beiden een boodschappenlijstje. Zo koop ik niets dubbel en is ‘t voor mij duidelijker wat ik moet kopen. Je kan ook met een pen doorstrepen wat je reeds gekocht hebt. De lijstjes helpen mij om mijn winkelbezoek zo kort mogelijk te houden.


5 voordelen van een weekmenu

1. Tijdswinst

Werken met een weekmenu vergt enige voorbereiding, maar levert mij ook tijdswinst op. Ik doe slechts eenmaal per week boodschappen en hoef maar 1 keer na te denken over wat wij zullen eten. Wanneer ik thuiskom na mijn werkdag weet ik wat ik zal klaarmaken, heb ik de ingrediënten reeds in huis en kan ik – als ik goesting heb :D – onmiddellijk starten met koken. 


2. Minder stress

Als er minder tijd is 's avonds, plan ik op deze dag een makkelijke maaltijd die snel klaar is. Zo hoeven we ons niet te haasten en is er veel meer rust. Vriendlief hoeft aan mij niet te vragen wat wij vanavond eten, want dat kan hij lezen op ’t weekmenu. 


3. Meer variatie in maaltijden

Ook merk ik dat er meer variatie is in onze maaltijden. Aangezien we op voorhand bedenken wat er op het menu komt, kiezen we voor een variatie van pasta, aardappelen, rijst, vlees of vis. 


4. Je verspilt minder eten

Doordat je jouw maaltijden op elkaar kunt afstemmen, belandt er nauwelijks eten in de vuilnisbak. Een weekmenu helpt dus ook om minder te verspillen. Als er dan toch een restje is, houden we een kliekjesdag. 


5. Je bespaart geld

Wanneer je alleen koopt wat er op jouw boodschappenlijstje staat en geen extra dingen in je winkelkar legt, bespaar je geld én is de kans kleiner dat je veel snoep of koeken koopt. Mij helpt het alvast! 


Klik & pin dit bericht!

voordelen van een weekmenu


Hoe organiseer jij jouw wekelijkse boodschappen?


(image header by Freepik)

Reacties

  1. Weer zo'n leuke post, Myriam. Ik voel me nog onzeker met mijn menuplanning. Ik doe het nog maar 2 weken. Eigenlijk omdat ik minder energie had na een coronabesmetting. Mijn zoon van 18 is er heel blij mee. Hij zegt dat hij nu weet waar hij aan toe is en zich kan voorbereiden op minder lekker eten (gezond eten).

    Nog iets dat me opvalt is dat ik me zelf ook een beetje blijer voel. Ik doe niets meer op het laatste nippertje. Dat geef rust. En dat gaat me helpen om het vol te houden denk ik.

    Boodschappen bestel ik online en het wordt gebracht door de Picnic. Dat ben ik gaan doen toen ik een frozen shoulder had. Daarna kwam de corona periode en... nu kom Picnic het nog steeds brengen. Zo doe ik het dus :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt om een reactie achter te laten.
Thanks for your reply.

Populaire posts van deze blog

Verhuisd!