Wat is een crochet along (CAL)?

Wat is een crochet along (CAL)?

Een crochet along is verrassend, soms zelfs uitdagend en een leuke manier om andere personen die graag haken of ontwerpers te leren kennen. Maar wat is een crochet along (CAL) eigenlijk?


Wat is een CAL?

Een CAL is de afgekorte benaming voor een crochet along (CAL = Crochet ALong). 

Een crochet along is een evenement dat personen wereldwijd met elkaar verbindt doordat zij tegelijkertijd hetzelfde patroon haken. Vaak zijn CAL’s mysterieus of hebben zij een bepaald thema. 


Wat haak je in een CAL?

Een crochet along is meestal georganiseerd rond een bepaald thema, patroon of ontwerper.

Er zijn ook mysterie CAL's. Bij een mystery crochet along weet je niet wat je aan het haken bent. Aan het begin van de CAL krijg je meestal een tip zodat je het thema of type van het project kent (knuffel, deken, ...). Daarna ontvang je stap voor stap het patroon waardoor je pas op het einde van de CAL het resultaat ziet. 


Blooming Spring Adventure CAL


Kan ik gratis deelnemen aan een crochet along? 

Dat hangt ervan af. Er zijn zowel gratis als betalende crochet alongs. De prijs en de deelnameregels worden bepaald door de organisator of ontwerper van de CAL. 

Zo worden er op Instagram crochet alongs georganiseerd waarbij je het volgende deel van het patroon enkel ontvangt als je het eerste deel klaar hebt voor een bepaalde deadlinedatum. Vaak moet je dan een foto van jouw project doorsturen naar de ontwerper waarna je toegang krijgt tot het volgende deel. 

Bij een e-mail crochet along ontvang je het haakpatroon nadat je je hebt geabonneerd op de nieuwsbrief van de ontwerper. 

Er zijn ook crochet alongs waarbij je zowel het patroon als een bijhorend garenpakket ontvangt waarmee je aan de haak kan.


Lola de giraf - Garnknuten
(Summer CALL 2022)


Waar vind ik een CAL?

Een crochet along vind je op sociale media zoals Instagram, Facebook, Ravelry, ... of op websites. 

Ik neem graag deel aan crochet alongs die georganiseerd zijn door de ontwerper zelf, zoals Garnknuten of Amigurumi Adventures.


Lijst van crochet alongs: 

  • Garnknuten oftewel Veronica organiseert meermaals per jaar een mystery amigurumi crochet along. Zij maakt ook erg leuke YouTube video's waarbij je een kijkje achter de schermen krijgt van haar leven als amigurumi ontwerper. 
  • De Ami-Along op Amigurumi.com is een maandelijks evenement waarbij je samen met andere haakliefhebbers aan hetzelfde (amigurumi)project werkt. Je kan kiezen voor een eenmalige of maandelijkse deelname waarna je automatisch lid bent van hun community. In het community forum kan je vragen stellen aan andere deelnemers, vind je inspiratie en kan je terecht bij de ontwerper voor advies of een babbeltje. Als je deelneemt aan de Ami-Along, maak je zelfs kans op leuke prijzen!

Heb jij nog een aanvulling op bovenstaande CAL lijst of een vraag over crochet alongs? Laat het mij weten in de reacties zodat ik het kan toevoegen. Bedankt!


Klik & pin dit bericht!

Wat is een crochet along?


Heb jij al ooit deelgenomen aan een crochet along?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Verhuisd!