Review: Twaalf dagen voor kerst, Jenny Baybliss

Twaalf dagen voor kerst, Jenny Baybliss


'Twaalf dagen voor kerst’ is een vermakelijk liefdesverhaal en ideaal om in de kerststemming te komen. Er zit veel humor in met grappige dialogen en ongemakkelijke situaties in een romantische setting.


Verhaal in ’t kort

In ‘Twaalf dagen voor kerst’ volgen we het verhaal van de 34-jarige Kate Turner. Kate is al enkele jaren single, maar dat vindt ze eigenlijk helemaal niet erg. Het besneeuwde, slaperige stadje Blexford zit immers niet bepaald vol met date-waardige, leuke mannen. Trouwens, wie heeft een man nodig als ze haar geluk heeft gevonden in haar carrière als ontwerper en haar ‘bijbaantje' als bakker voor het café van haar jeugdvriend Matt?

Wanneer haar beste vriendin Laura haar aanspoort om mee te doen aan een nieuw datingprogramma die singles helpt de liefde te vinden voor kerst, besluit ze toch de sprong te wagen. Samen met Kate ontmoeten we 12 verschillende mannen op 12 verschillende hilarische dates. Zal Kate de ware ontmoeten op één van deze dates of brengt ze Kerstmis dit jaar opnieuw als single door?

 

Dit vond ik ervan

★★☆☆☆

Deze feelgood roman leest vlot, bevat leuke personages en grappige scènes. Jenny Baybliss omschrijft de koude, winterse omgeving heel gedetailleerd waardoor ik mij makkelijk kon inleven. De hilarische dates deden mij regelmatig glimlachen en bieden zelfs inspiratie indien je zelf ooit een date moet organiseren.

Echter, vanaf het eerste hoofdstuk had ik al een idee over hoe Kates’ verhaal zou eindigen. Ik las het boek vooral uit omdat ik wilde weten of ik gelijk had. Jammer genoeg was dit zo. Door de voorspelbaarheid voelden sommige passages langdradig aan. 

Twaalf dagen voor kerst’ is een voorspelbare kerstroman dat heerlijk wegleest terwijl je op de bank zit met een kop warme thee of chocolademelk onder een fleece dekentje.

 

Zelf lezen?

‘Twaalf dagen voor kerst’, Jenny Baybliss, 314 pagina’s, 2020.

Je kan het boek o.a. kopen bij Bookspot, Bol.com, Amazon of breng een bezoekje aan de bibliotheek in jouw buurt. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Dit was ... april

Theekop speldenkussen haakpatroon