Maak je eigen theepot kaart (gratis sjabloon!)

Teapot Shaped Birthday Card (+ free template!)

Zet de waterkoker aan en neem wat tijd voor jezelf om deze leuke theepotkaart te maken. 


Dit ontwerp is perfect voor een verjaardagskaart, moederdag of als bedankje voor een theeliefhebber. Zelf maakte ik deze kaart voor een vriendin om haar uit te nodigen voor een high tea party. Download het gratis PDF sjabloon en volg de stappen om jouw eigen theepot kaart te maken.


Download jouw gratis theepot kaart sjabloon:

Klik op onderstaande link om het sjabloon te downloaden, de link opent zich in een nieuw venster. Hoe maak je een theepot kaart? 

Wat heb je nodig? 


Stap 1

Het sjabloon bestaat uit 2 pagina's. Print beide pagina's af op stevig printpapier, bij voorkeur tussen 160 en 250 gram. Knip de vormen uit. Deze gebruik je als sjabloon om te traceren met een potlood.  


Stap 2

Traceer de theepot (pagina 1) op dubbelgevouwen cardstock papier waarbij je de horizontale lijn van de bovenkant van de theepot tegen de vouwlijn legt. Knip vervolgens de theepot uit het cardstock papier, maar knip niet op de vouw!

Ik gebruikte kraftpapier als kaartbasis. 

Stap 3

Traceer de theepot details (pagina 2) met potlood op gekleurd papier of papier met een dessin. Knip de details uit en plak ze op de theepot kaart. 

Met Distress Ink Tea Dye bewerkte ik alle papier randen voordat ik het dessinpapier op de kaartvorm plakte.

Stap 4

Versier je theepot met afbeeldingen, stickers, stempels, ... Gebruik je fantasie!

Ik gebruikte een 3D afbeelding van Yvonne Creations waarvan ik de verschillende laagjes op elkaar heb geplakt met foam pads voor een leuk 3D effect. Verder voegde ik nog enkele afbeeldingen toe die bij een high tea party horen. 


Maak jij ooit een kaart die niet vierkant of rechthoekig is?  


Theepot kaart sjabloon

Deze pagina bevat één of meerdere affiliate links, meer info hierover lees je in de disclaimer.

Reacties

Populaire posts van deze blog